logo santana Ací la teua col·laboració

Dades actualitzades a través de twitter

Observatori Ontinyent - sta. Anna nord

fotosantana1

L'estació automàtica que veieu a la foto (que va estar en funcionament des de primers de setembre de 2007 fins el 10 de gener de 2008) estava situada a les afores del casc urbà d'Ontinyent (zona ermita santa Anna). Les dades no estaven disponibles en temps real, i no diferien massa de les que donaven les altres estacions on-line d'Ontinyent. Per això, l'instrumental (una Davis Vantage Pro sense fil) es va traslladar a la veïna població de Fontanars dels Alforins (Vall d'Albaida, València), en uns terrenys propietats de Bodegas Torrevellisca, des d'on ofereix dades en temps real des del 12 de gener de 2008.

Des de l'1 de juliol de 2008, l'observatori va disposar d'un equipament mínim format per un termòmetre de mercuri de màxima i mínima, un pluviòmetre digital sense fil i un sensor de temperatura i humitat relativa protegit per una gàbia passiva Davis.

Però des de finals de setembre del 2010, i gràcies a l'ajuda inestimable dels patrocinadors, una nova Davis Vantage Pro2 està en funcionament i disponible les 24 hores del dia gràcies a una connexió 3G (més informació):

primerpla

Al març de 2011, l'estació es va incorporar a les xarxes Awekas i Wunderground (més informació).

I a finals d'abril del 2011, es va realitzar una important millora: la instal·lació d'un repetidor de senyal que va permetre pujar l'anemòmetre a una major altura, per tal que les lectures de la velocitat i la direcció del vent fóren més acurades (més informació):

anemo1

anemo2

Ací teniu un mapa amb la ubicació aproximada de l'observatori.

inici